HockeyNews
PLUS

Backen har bytt matvarulager mot SHL

(7908) Max Lindroth
Bildbyrån

Publicerad: 14 april 2019

FacebookXWhatsApp

LINKÖPING. För ett halvår sedan jobbade han på ett matvarulager och spelade Hockeyettan.

Nu gör sig Max Lindroth, 22, redo för sin första SHL-säsong.

– Livet man lever nu är helt annorlunda, men det är hårt jobb som ligger bakom det, säger Linköpingsbacken.

SHL presenteras av ATG Sport

Max Lindroth är sist ut att göra cykeltestet, när Linköping återsamlas efter att ha missat slutspelet. Lindroth är ett av två nyförvärv och innan han kliver upp på cykeln bredvid fystränaren Lasse Thörnholm hörs han säga ”ångest”.

– Haha, så är det alltid. Så ska man nog känna. Det ska vara lite pirr i kroppen. Skönt att det är avklarat, säger Lindroth till HockeyNews.se några minuter efter att testet är gjort.

Hur går tankarna där uppe på cykeln?

– Man försöker bara pressa sig. Att sedan Lasse (Thörnholm) står där och skriker ger extra energi, säger Lindroth.

Var det nervöst att träffa de nya lagkamraterna för första gången?

– Nej, inte nervöst utan mer förväntansfull. Det verkar var ett kanongäng med bra killar, säger Lindroth.

Max Lindroth under cykeltestet i måndags. Fystränaren Lasse Thörnholm håller koll på klockan. FOTO: Bildbyrån.

I och med att Linköping missade slutspelet drar de igång försäsongsträningen tidigare än de flesta andra lag, men det ser 22-åringen bara som positivt.

– Jättekul. Nu får man bra förutsättningar att öka sina värden, bli starkare och bättre tränad, säger Lindroth.

Är det något speciellt du lägger fokus på att förbättra i sommar?

– Jag har styrkor och svagheter, som alla andra. Men det jag framförallt vill bygga upp är min fysik. Jag känner inte att jag är klen, men jag vill bli starkare. Mina styrkor ligger i spänst och rörlighet och det ser man nog på isen. Men tar jag lite steg fysiskt tror jag att det också följer med ut på isen, säger han.

Lindroth spelade i allsvenskan för två år sedan, me den gångna säsongen inledde han i Hanhals i Hockeyettan, men efter att ha gjort 15 poäng på 17 matcher värvades han till Tingsryd, och där fortsatte han imponera. På 32 matcher svarade backen för 18 poäng.

– Jag behövde en liten omstart (i Hanhals) efter en tuff säsong med lite skador och tufft att komma tillbaka efter det. Jag kände att jag behövde en omstart och kände ingen stress. När Tingsryd visade intresse kändes det som ett självklart val. Nu när man väl är här känns det som att även om det var ett steg ner att gå till ettan behöver det inte vara negativt. Utan det var ett steg i rätt riktning, säger Lindroth.

Var det svårt beslut att inleda i ettan?

– Nej. Det tycker jag faktiskt inte. Det kändes bra, säger Lindroth.

Max Lindroth i Tingsrydströjan. FOTO: Bildbyrån.

Efter sitt fina spel i Tingsryd hade hade han en del klubbar att välja på inför den här säsongen, men det blev alltså LHC som vann dragkampen om 22-åringen.

– Jag hade bra diskussioner med ”Pajen” (Niklas Persson, LHC:s GM) och deras upplägg lät intressant. Allt kändes bara bra. Det klaffade direkt. Nu när jag är här med skölden på bröstet ångrar jag det inte en sekund, säger Lindroth.

I och med SHL-kontraktet kommer även livet utanför isen att skilja sig en hel del för Lindroth.

– Jag har alltid jobbat vid sidan av hockeyn. I oktober körde jag truck på ett matvarualger tre, fyra dagar i veckan, sju till fyra. Det livet man lever nu är helt annorlunda, men det är hårt jobb som ligger bakom det, säger han.

– Allting började egentligen efter en snack med min agent, Patrik Aronsson. Han sa till mig att jag har potential, och att ta tillvara på den. Träna hårt.

Ändrade du något speciellt efter det?

– Lite tankesätt. Jag tänkte att nu lägger jag in en extra växel. Jag har inte legat på latsidan, men jag har kunnat göra det bättre, säger han.

Saknar du att köra truck?

– Nej, inte för fem öre. Det är bättre att vara på gymmet klocka 8, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!